Vidareutbildning med bibehållen lön

Medarbetare under operation

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder möjligheten till betald specialistutbildning, vilket innebär att du som är anställd kan genomföra dina specialiststudier på betald arbetstid. Samtidigt som du känner dig trygg med att veta vart du ska arbeta när du är klar med studierna.

Det finns ett stort behov av specialistkompetens. För sjuksköterskor, undersköterskor, skötare och barnsköterskor finns möjlighet att söka och vidareutbilda sig till specialister med bibehållen lön.

Sjuksköterska

En utbildningsbefattning innebär att du studerar på hel- eller halvfart med bibehållen lön. Halvfartsstudier varvas med kliniskt arbete enligt ordinarie schema under fyra terminer. Helfartsstudier pågår under två terminer, alternativt tre terminer för barnmorskeprogrammet.

Är du anställd inom Sahlgrenska Universitessjukhuset? Läs mer om utbildningsbefattningar och fler inriktningar här specialistutbildning genom utbildningsbefattning

Inriktningar som går att söka även om du inte är anställd i VGR är intensivsjukvård och operationssjukvård: 

Utbildningsbefattning inriktning intensivsjukvård

Utbildningsbefattning inriktning operationssjukvård

Undersköterska, skötare och barnsköterska

En utbildningsbefattning innebär att du studerar på hel- eller halvfart med bibehållen lön. Halvfartsstudier varvas med kliniskt arbete enligt ordinarie schema.

Läs mer här Utbildningsbefattning - Sahlgrenska Universitetssjukhuset (vgregion.se)

Ansökning och urval

Jobbar du på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är dialogen med chef viktig – tillsammans planerar ni kompetensutveckling inför, under och efter enligt din individuella plan och karriärutvecklingsmodellen. 

  1. Du ansöker till den specialistutbildning du vill studera via antagning.se (för sjuksköterskor) och yrgo.se (för undersköterska, skötare och barnsköterska)
  2. När ansökan är gjord till utbildningsanordnaren, ansöker du till annons under lediga jobb på sahlgrenska.se. Intensivård och operation är öppna att söka även för dig som inte arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset idag. För dig som är medarbetare och är intresserad av någon av de andra inriktningarna finns länkar på intranätet. Du hittar länkar till annonserna och intranätet ovan.
  3. När sista ansökningsdatum har passerat ansvarar verksamheten för att prioritera de sökande. För vissa inriktningar görs urval och intervjuer.
  4. För sjuksköterska skickas antagningsbeskedet ut i slutet av april och för undersköterska, skötare och barnsköterska skickas det ut i juni. Då ska du omgående komplettera din ansökan till utbildningsbefattningen med antagningsbeskedet, det gäller även dig som har reservplats.
  5. Därefter meddelas de sökande löpande, är du medarbetare så är det chef som meddelar om utbildningsbefattning har beviljats.

Läs mer om utbildningsbefattning